• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Dünyanın En Büyük Stadyumları(Top 5)

Futbolla yatıp futbolla kalkan bir ülkenin vatandaşları olarak kuşkusuz en çok istediğimiz şeylerden birisi de taraftarı olduğumuz takımın görkemli bir stada sahip olmasıdır. Gerçi günümüzde stadlar yapılırken görkemli olmasından çok konforlu olmasına dikkat ediliyo ancak sizler için dünyanın en büyük ve görkemli 5 stadyumunu(ve artı olarak koltuk sayısı düşürülse de bir zamanlar dünyanın en büyük stadı olan maracana’yı da unutmadık) derledik buyrun;

1- Kuzey Kore’nin Pyongyang kentinde bulunan 150 bin kapasiteli “Rungrado May Day” stadyumu, Kuzey Kore Ulusal takımının maçlarına ev sahipliği yapan bu devasa stadyum şu an oturma kapasitesi olarak dünyanın en büyük stadyumu olarak kabul edilmektedir.

 

2- Hindistan’nın Kolkata kentinde bulunan, Salt Lake Stadyumu olarak da bilinen 120 bin kapasiteli “Yuva Bharati Krirangan” Stadyumu. Kentin 2 takımı   East Bengal ve Mohun Bagan’ın yanı sıra Hindistan Ulusal Takımına da ev sahipliği yapmakta.

 

3- Meksika’nın Başkenti Mexico City’de bulunan 104 Bin kapasiteli “Azteka Stadyumu”. Ülkenin ulusal takımının maçlarının yanı sıra Club America Takımına ev sahipliği yapan bu stadyum Maradona’nın efsaneleştiği !986 dünya kupasının finaline ev sahipliği yapmıştır.

 

4- Malesya’nın Kuala Lumpur Kentinde bulunan 100.200 kapasiteli “Bukit Jalil National Stadyumu”. Asya Kıtasının En büyük stadlarından birisi olan Bukit stadyumu ülkenin ulusal takımına ev sahipliği yapmaktadır.

 

5- Listemizin son sırasında ise herkes tarafından bilinen bir futbol mabedi var; İspanya’nın Barcelona kentinde bulunan 99.300 oturma kapasiteli Camp Nou ya da daha bilinen şekliyle Nou Camp. Katalanların adeta milli takım gibi gördükleri FC Barcelona Takımının evi. Kısaca dünyanın en büyük derbisi olan el clasico’nun 2 ev sahibinden birisi.

 

Aslında bu listenin en tepesinde yer alması gereken, Brezilya’nın rio kentinde bulunan Dünyaca ünlü Maracana  Stadyumunda koltuklu seyirci kapasitesinin düşürülmesi nedeniyle ilk 5 içine girememiştir. Biz yine de ilk yapıldığında 200 bin kapasiteli olan ve uzunca bir süre dünyanın en büyük stadyumu olarak kabul edilen bu efsaneyi pas geçmek istemedik.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü