• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

2011 Yılı Enflasyonu; TÜFE ve ÜFE

Türkiye İstatistik Kurumu tarfından 2011 yılı enflasyonu açıklandı. buna göre 2011 yılı tüketici Fiyatları Endeksi yani TÜFE %10,45 artarken Üretici Fiyatları Endeksi(ÜFE) ise 13,33 arttı.

Aralık ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalara göre yıllık enflasyon ise tüketici fiyatlarında yüzde 6,47, üretici fiyatlarında ise yüzde 11,09 düzeyinde gerçekleşti.

TÜİK’in 2003 baz yıllı verilerine göre, geçen yılın Aralık ayında tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) yüzde 0,58, üretici fiyatları endeksi (ÜFE) ise yüzde 1 artış gösterdi.

Bu veriler ışığında memura yapılacak olan ek zam oranı ise %2,79 olacak.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı Aralık ayı tüketici fiyat artışı sonrasında Temmuz-Aralık dönemi enflasyonu da yüzde 6,78 olarak gerçekleşti. Aralık ayı tüketici fiyatları ise yüzde 0,58 arttı.

Bu şekilde geçen yılın ikinci yarısında Bütçe Kanunu kapsamında yüzde 4 oranında zam alan devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklileri, yüzde 2,67 oranında ek zamma hak kazandı. devlet memurları ve sözleşmeliler, yüzde 4’lük ikinci yarı yıl zammının üzerine yüzde 2,67 enflasyon farkı alacak. Böylelikle 6 aylık zam oranı yüzde 6,78 olacak. Memur emeklilerinin zamdan doğan maaş farkları ise Sosyal Güvenlik Kurumunca daha sonra ilan edilecek tarihte hesaplara yatacak.

Son Yorum
  1. derun
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü