• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Kış İçin En Güzel Tatil Mekanları; Sömestr İçin Yurtdışı Tatil Mekanları

Tatil deyince her nekadar ilk olarak akıllara yaz tatili gelse de kış tatilinin yeri de elbette çok farklıdır. yeter ki soğuk kış günlerinde tatilimizi nerede geçireceğimizi bilelim. hele bir de maddi durumumuz el veriyorsa yurt dışında kış tatili geçirmek için son derece ideal yerler var. işte kışın ortasında yazı yaşayacağınız, en güzel tatil yerleri;

-TAYLAND: Sıcak bir havanın kesinlikle garanti edildiği Tayland’da hem ruhen hem de bedenen dinleneceksiniz. Şubat ve Mart ayları için gidilebilecek daha güzel bir tatil yeri düşünülemez. Çeşitli mutfağı ve eşsiz ruhuyla Tayland kara kışa teslim olan Türkiye’de uzaklaşmak için büyük bir fırsat sunuyor.

-GÜNEY AFRİKA: Eşsiz doğal güzellikleri, çok kültürlü şehirleri ve oyun parklarıyla Güney Afrika! ülkede en sıcak aylar Ocak ve Şubat aylarıdır. Güneşlenmek için ideal yerlerden biri olan plajlarında yazın üzerinize giydiğiniz bronzluğa elveda demek zorunda kalmayacaksınız.

-MISIR: Tutankamon’u ve Firavunların altın çağlarına şahitlik edeceğiniz Mısır’ın tarihi aklınızı başınızdan alacak. Çölün ortasında kurulan bu medeniyete hayran kalacak, değişik yemek kültürlerini deneme fırsatı yakalayacaksınız. Hava sıcaklıkları Mısır’da 20 derece civarında. Yazın oldukça sıcak olan Mısır’ı ziyaret etmenin en güzel zamanı olan kış mevsiminde hiyeroglif ve piramitleri gördükten sonra pişmanlık duymayacaksınız.

-DUBAİ: 40’tan fazla alışveriş merkezi, canlı gece hayatı ve birinci sınıf restoranlarla, kışın 20 derece civarında seyreden hava sıcaklığının kesiştiği nokta: Dubai!

Bu sıcaklığa rağmen teknoloji sayesinde kurulan kar pistiyle Dubai rüya gibi bir tatil için vazgeçilmez varış yerlerinden.

-DOMİNİK: Karayiplerin doğal güzelliklerini izleyebilmek için bir jip kiralamanız, yürüyüş ayakkabılarınızı giymeniz yeterli olacaktır. Ormanlarla çevrili bir bölgede şelalelerin yanından geçerek stres atacaksınız. Rehberler eşliğinde yapılan gezilerde bölgedeki endemik hayvan türlerini görebilirsiniz.

-ANGUILLA: Bu küçük ada Karayipler’deki en güzel sahillerden bazılarına sahip. Kalabalıktan uzak bu ada, tatil severler için vazgeçilmez bir varış noktası. Bir çok gurme restoranı ve muhteşem villalarıyla tüm isteklerinize cevap verebilecek türden. Ayrıca yemek ve sahillerinin yanı sıra dalış severlerin de gittiklerine olmayacakları bir yer.

-KALİFORNİYA: Pasifik Okyanusu kesimindeki uzun, geniş sahilleriyle kuzeyinde bulunan sakin ve elit mekânların bulunduğu koylarıyla Kaliforniya, tam bir Amerikan rüyası.

Kaplumbağalar, yunuslar ve fokların uğrak yeri olan bölge göz alıcı sahillere ve su altı hayatına sahip.

Meksika ve dünya mutfaklarından oluşan çeşitli menüleriyle restoranlar birçok lezzetli yemeği tatma imkânı da veriyor.

-KÜBA: Komünizmden kalan esintiler, yavaş yavaş izlerini kaybeden İspanyol hâkimiyetinin değişik mimarisi, muhteşem müzikleri ve nereye giderseniz gidin eşi benzerini bulamayacağınız purolarıyla Küba size benzersiz bir tatil yaşatmak için bekliyor.

Değişik standartlarındaki otellerde kalabilir, yaşayacağınız maceranın tadına farklı yerlerde varabilirsiniz. Bir zamanlar Hemingway’ın uğradığı barlarda bir şeyler içmek, eski şehrin yenilenmiş malikânelerini görmek ve salsa ya da jazz müziğiyle rahatlamak sizin için muhteşem olacak.

-MİAMİ: Güney sahilindeki gösterişli oteller, restoranlar ve gece kulüpleriyle Miami bu kış sizi bekliyor. Renkli bir gece hayatı, gündüz plajlarda güneşlenmek ve konserler, tiyatrolar ve sokak geçitler aklınızda varsa Miami sizin için biçilmiş kaftan.

-MALDİVLER: Robinson Crusoe için yalnız geçirilen zamanı 21. yüzyıl için ise lüks bir konforu temsil ediyor. Kocaman bir akvaryumda yüzermiş hissi veren berrak sularıyla Maldivler, gönlünüzü fethedecek ve bir kez gittiğinizde geri dönmek istemeyeceğiniz bir yer.

Maldivlerde hem çok lüks hem de uygun oteller bulunuyor. Kesenize göre bir tatil için müthiş bir tatil cenneti! milliyet

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü