• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Dünyanın En Büyük Heykelleri Hangileridir?

Gerek din olsun gerek bağımsızlık simgesi adına olsun çeşitli nedenlerle dünyanın her yanında birbirinden görkemli heykeller inşa edilmektedir. işte dünyanın dört bir yanında bulunan en büyük heykeller;

-Buddha İlkbahar Tapınağı: 153 metre yüksekliği ile dünyanın en büyük heykeli olma özelliğini taşıyan Buddha İlkbahar, Vairocana Buddha’yı tasvir eder. yapımı 2008 yılında tamamlanmıştır.

Laykyun Setkyar: 130 metre yüksekliği ile dünyanın en büyük ikinci heykelidir. Mayanmar’da Po Kaung Tepeleri’nde inşa edilen heykelin yapımı 2008 yılında tamamlanmıştır.

– Ushiku Daibutsu: 120 metre yüksekliği ile dünyanın en büyük üçüncü heykelidir. Japonya’nın Ushiku kentindeki heykel Amitabha Buddha figürünü temsil eder.

Cristo-Rei: 110 metrelik bu heykel dünyanın yeni yedi harikasından biri olan Kurtarıcı İsa Heykelinden esinlenilerek Portekiz’de 1959 yılında yapılmıştır.

Guan Yin Heykeli: 2005 yılında yapılan heykel Çin’de yer alır ve 108 metre yüksekliğindedir.

İmparatorlar Yan ve Huang: Yan ve Huang eski Çin hükümdarlarıdır. onların anısına yapılan heykelin yüksekliği 106 metredir.

Rodina Mat: 2. Dünya Savaşı’ndaki Sovyet halkını temsil etmesi amacıyla bir model olarak inşa edilen heykel Ukrayna’nın başkenti Kiev’dedir ve 102 metre yüksekliğindedir. 1981 yılında yapılmıştır.

Tüm bu heybetli heykeller dışında Mısır’da yer alan ve 20 metre yüksekliğe sahip olan Sfenks’i de unutmamak gerekiyor.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü