• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Kanser Belirtileri Nelerdir? Kanserde Erken Teşhis

Çağımızın hastalığı kanser her geçen gün daha da fazla yayılıyor. ancak kanserle mücadelesinden galip çıkan çok fazla örnek var. bunun en büyük ve en önemli nedeni kanserin erken teşhis edilmesidir. hangi kanser türü olursa olsun erken teşhis durumunda iyileşme ihtimali oldukça artıyor.

öncelikle şunu belirtmekte fayda var. bazı belirtiler kanser habercisi olabilir ancak kesin ve net olarak kanserin habercisidir diyemeyiz. yine de bu belirtilere rastladığınız takdirde vakit kaybetmeden bir doktora görünmenizde fayda var.

kanser hastalığını düşündürecek belirtilerin başında idrarda kan ve anemi (kansızlık) geliyor. erkeklerde yutkunma zorluğu gırtlak kanseri habercisi olabilirken özellikle 55 yaşın üstündeki kişilerde idrarda kan bulgusu dikkate alınması gereken bir durumdur.

kanserin habercisi olabilecek ve erken teşhiste son derece önemli olan diğer belirtiler ise öksürürken kan gelmesi, memede şişlik ya da kütle, menopoz sonrası kanama, prostat testlerinde normal olmayan sonuçlar, rektal kanama.

tekrar belirtmekte fayda var; bu belirtiler kesin ve net olarak kanser belirtisi olmayabilir. ancak karşılaşıldığı takdirde doktora görünmek iyiliğiniz için çok önemli.

sağlıklı günler dileriz…

Son Yorum
  1. Stretch
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü