• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

İyi ve Doğru Bir CV Nasıl Hazırlanır? CV Hazırlamanın Püf Noktaları

Yeni bir işe girmek istiyorsunuz ve hazırladığınız cv sizin o işe girip girmeyeceğinizi belirleyecek. işte etkili ve doğru bir cv hazırlamanın püf noktaları;

-İş deneyimi:

CV’nizdeki iş deneyimi bilgileri önemli. zira Harvard Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre 6 aydan daha uzun süren işsizlik olumsuz bir intiba yaratıyor.  Ancak, sakın çekinip tarihlerde hile yapma yoluna gitmeyin ve ön yazıda bu boşluğu nasıl doldurduğunuzu anlatmayı deneyin. Bu işsizlik günlerini gönüllü veya geçici işlerle doldurmaya çalışmak, hileye başvurmaktan çok daha etkilidir. Örneğin yabancı bir dil ya da bilgisayar programı öğrenmek için geçirdiğiniz 1 sene hiç kimse için boşa geçmiş bir zaman değildir.

-İlgisiz deneyimler:

İş deneyimi ve akademik başarı, işverenler için oldukça büyük bir anlam taşıyor. Tabii bu, CV’nizi sadece bu ayrıntılarla doldurmanız demek değil. Sosyal organizasyonlar ya da başka iş organizasyonları liderlik özelliğinize işaret ederken diğer eksiklerinizi kapatmaya yarayabilir.

-Diğer yetenekler:

İletişim, organizasyon ve inisiyatif alma gibi pratik yeteneklerinizi vurgulayın. Araştırmalar, başarı cümleleriyle dolu CV’lerin çok daha cazip olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

-Elektronik postaya dikkat:

Özgeçmişinizi internet üzerinden yolluyorsanız, ekte yüklü bir dosya göndermediğinize emin olun. İş başvurusu yaptığınız şirketin internet ağında yaratacağı problem, inanın sizi en popüler kişi yapmayacak.

kaynak: www.msn.com

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü