• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Kolayca Zayıflama Yöntemleri; Kolay Kilo Verebilmek İçin Ne Yapmak Gerekir?

Bir çok kadın istediği halde kilo verememek, yapılan onca rejime rağmen fazla kilolarından kurtulamamaktan musdariptir. ancak bir kaç basit püf noktasına dikkat edildiği takdirde kilo vermek sanıldığı kadar zor olmayacaktır.

*öncelikle rejim yapmaya karar verilen anda yapılan en büyük hatalardan biri “kara liste” oluşturulmasıdır. yani yenilmemesi gereken besinleri belirlemektir. kendinize bu tür yasaklar koymak yerine her şeyi yiyin ama küçük miktarlarda yiyin.

*şekeri olabildiğince az tüketin. çay ve kahveyi kesinlikle şekersiz için

*salata vazgeçilmez diyet gıdalarındandır. ancak salatayı tüketirken de bilinçli olmak gerekiyor. zira salataya koyduğunuz yağın miktarı kilo verme sürecinde sizi zorlayabilir. o nedenle salatanıza 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koymakla yetinmelisiniz. ayrıca süt, yoğurt, peynir ve et gibi hayvansal gıdalarında yağsız olanlarını tüketin.

*alkol kullanıyorsanız tercihiniz şaraptan yana olsun. çünkü rakı, votka ve viski yüzde 45-50 oranında alkol içerirken, şarapta bu oran yüzde 12-15. 1 gr. yağ 9 kalori içeriyor, 1 gr. alkolse 7 kalori.

* Her öğünde, beş temel besin grubunu alın. Bu grup; süt-yoğurt, et-balık-tavuk, ekmek-tahıllar, sebze ve meyveden oluşuyor.

*Etiket okumaya başlayın: Doğru besini ararken, mutlaka etiketleri okuyun. Besinlerin kalori, yağ ve tuz değerlerini, son kullanma tarihlerini inceleyin. Yağ, kalori ve tuz bakımından daha düşük olanları seçin.

* Diyetiniz bazı günler veya öğünler bozulabilir. Sakın “Battı balık yan gider” diye düşünmeyin, kaldığınız öğünden veya ertesi günden devam edin.

*tabi tüm bunların yanında spor ve egzersiz yapmayı da ihmal etmeyin. günde yarım saatlik bir yürüyüş yapmaya özen gösterin.

Son Yorum
  1. Dora
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü