• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Çörek Otu Yağı, Deve Dikeni Yağı ve Fesleğen Yağının Faydaları

Çörek Otu Yağı: iştah açar. Vücuda kuvvet ve dinçlik verir. hazmı kolaylaştırır. mide ve bağırsak gazlarını söker. koklandığında baş ağrısını keser. nezle ve sara hastalığında tütsü yapılır.

Deve Dikeni Yağı: Mide ve karaciğeri güçlendirici, iştah açıcı, kuvvet verici, süt artırıcı, hazmı kolaylaştırıcı, safra akışını düzenleyicidir. zehirlenmelerde, sıtma, iştahsızlık, sarılıkta kullanılır. alkol etkisiyle burnu ve yüzü kızarmış insanların bu rahatsızlıklarını karaciğerin tahribatını onararak geçirir. güçsüzlük, safra, idrarda yanma, bulanık ve tortulu idrar, idrarı tutamama, aşırı adet gibi rahatsızlıklara iyi gelir.

Fesleğen Yağı: buhar terapisi ile sinir bozukluklarında, alerji, migren ve baş ağrısından kaynaklanan stres durumlarında kullanılabilir. sıcak banyosu, kandaki ürik asidi azaltarak gut hastalığına iyi gelir. cildin tazeliğini korur ve sivilcelere karşı kullanılabilir. (hassas ciltlerde kullanılmamalıdır). idrar antiseptiği v gaz söktürücü etkilere sahiptir. dahilen 1 şeker parçasına 2-3 damla damlatılarak alınır. (DİKKAT: uyarıcı etkiye sahip olduğundan fazla miktarda alındığında sersemletici özelliğe sahiptir. hamileler ve 16 yaş altı çocuklar kullanmamalıdır)

Son Yorum
  1. lady
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü