• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Bitkisel Yağlar; Ceviz Yağı, Çam Terebentin Yağı, Civan Perçemi Yağı Faydaları

Ceviz Yağı: Raşitizmde faydalıdır. Kabızlığı giderir. bağırsak solucanlarını düşürür. derinin yanmasını engeller. dahilen ve haricen kullanılır.

Çam Terebentin Yağı: antiseptik olduğu için harici kullanımında dezenfektan olarak yaralara, kesiklere lokal olarak tatbik edilir. romatizmal ağrıları dindirici özelliği kafur ile karıştırılınca artar. dahili kullanımında söktürücü özelliği ile bronşları açar. astım, müzmin bronşit, nezle, zatürrede kaynar su içine damlatılıp buğusu teneffüs edilerek fayda görüldüğü gibi günde 1/3 bardak soğuk su içine damlatılarak sabah-öğle-akşam içilirse doğumun kolay olmasını sağlar. çam terebentin esansı antiseptik dezenfektan kan çekici özelliğinden dolayı saçların tedavisi, korunması ve bakımında olumlu sonuç vermektedir.

Civan Perçemi Yağı: zeytin yağında ekstre edilen civan perçemi yağı akciğer, mide, basur kanamalarında, safra kesesindeki kramp ve bağırsak ağrılarında kullanılır. idrar arttırıcı, iştah açıcı, gaz ve adet söktürücü etkileri vardır. ülser ve gastrit ağrılarını dindirmede kullanılabilir. uçucu civan perçemi yağı dahilen KULLANILMAZ.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü