• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Bitkisel Yağlar; Aspir Yağı, Avokado Yağı, Aynısafa Yağının Faydaları

Aspir Yağı: kolesterol ve kan şekerini dengelemeye yardımcı olur. kabızlığa iyi gelir, terletici, kurt düşürücü ve adet getiricidir. omega 9, omega 6 ve diğer doymamış yağ asitlerini içerir. metabolizmayı hızlandırır, yağ ve kas dengesini düzenler. hormon dengesinin kurulmasına ve hücre zarının güçlendirilmesine yardım eder. günde 2 tatlı kaşığı alınabilir. saç dökülmesine karşı kullanılır. kuru cildi nemlendirir yani cilde sürülebilir. haricen göbek, bel, basen bölgelerinde masaj yapıldığında zayıflatıcı etkisi vardır. bunlar için soğuk presle elde edilmiş aspir yağının kullanılması gerekir.

Avokado Yağı: cilt nemlendirici, yumuşatıcı, kas gevşetici ve selülitte kullanılması önerilir. böbrek taşı söktürücü özelliğinden dolayı kullanılması tavsiye edilir. dahilen 1 fincan suya 4 damla damlatılarak günde 2 defa içilir. haricen cilde masaj şeklinde kullanılır.

Aynısafa Yağı: cilt bakımında yüksek nemlendirici olarak kullanılır. hassas ciltleri dengeleyici ve güçlendiricidir. tahriş olan ciltlerde onarıcı etkiye sahiptir. güneş ışınlarına karşı korur. bunun dışında varis, egzama, sivilce, mantar, pişik, isilik gibi cilt problemlerinde destekleyicidir. haricen yağ ve krem bazında kullanılır. düzenli olarak cilt temizliği yapıldıktan sonra problemli bölgeye sürülür.

Son Yorum
  1. yağmur
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü