• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Arpacık Neden Çıkar? Arpacık Nasıl Geçer?

Arpacık mikrobik kökenli bir enfeksiyondur. arpacık vücut direncinin düşmesi ve vücudun mikrop ve bakterilere karşı direnç gösterememesi durumunda ortaya çıkan bir durumdur. yazın güneşte çok kalmak ya da uykusuzluk durumlarında da arpacık ortaya çıkabilir. bunlara bağlı olarak arpacığı önlemenin en etkin yolu vücut direncini yüksek tutmaktır. eğer gözünüzde sürekli arpacık çıkma vakası oluyorsa bu durum direncinizin düşük olduğunu gösterir. bu nedenle bir göz doktoruna gitmeniz ve tedavi olmanızda fayda var. ayrıca arpacık çıktığında kesinlikle o bölgeye elinizle temas etmemelisiniz.

arpacık tedavisinde uygulanan yöntemler; arpacığın ilk çıkma aşamasında damla ile tedavi yöntemi uygulanmaktadır. ileri seviyede ise antibiyotik tedavisi uygulanır. bu ilaçların kesinlikle doktor tavsiyesiyle kullanılması gerekmektedir.

arpacık için evinizde ise arpacık çıkan bölgeye çay kompresi yapabilirsiniz. ancak bu kompresin uygulanma aşaması önem teşkil ettiği için yine doktor kontrolünde yapılması gerekmektedir.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü