• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 2011-2012 Pedagojik Formasyon Başvuruları

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Pedagojik Formasyon programına 2011-2012 eğitim-öğretim yılı için çeşitli birimlerden olmak üzere toplamda 200 kişilik kontenjan verildi. pedagojik formasyon programına ön kayıt için başvurular 3-7 ekim 2011 tarihleri arasında alınacak. kesin kayıt tarihleri ise 12-14 ekim 2011 olarak belirlendi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Pedagojik Formasyon programına ön kayıt ve kesin kayıt için başvurularla ilgili ayrıntılar şöyle;

25/08/201 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında Pedagojik Formasyon Sertifika Programına başvuru yapabilecek öğrencilerde aranan 2,5 not ortalaması konusu görüşülmüş olup, Yükseköğretim Genel Kurulunun 21 Ocak 2010 tarihli toplantısında alınan kararın 3. maddesindeki öğrencilerin ağırlıklı not ortalamasının 4 üzerinden en az 2,5 olmasına ilişkin şartın 2009-2010 eğitim öğretim yılından itibaren yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerden aranması, bu tarihten önce yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerden aranmaması uygun görülmüştür.
Yükseköğretim Kurulu’nun 22 Eylül 2011 tarihinde almış olduğu karar gereğince 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde geçerli olmak üzere Kahramanmaraş Sütçü  İmam Üniversitesi’ne Pedagojik Formasyon Sertifikası Programı kapsamında mezun durumunda bulunan öğrenciler için 200 kişilik kontenjan tahsis edilmiştir. Söz konusu kontenjanın kullanım şekli ve Pedagojik Formasyon Sertifikası Programı’nın uygulama esasları aşağıdaki gibidir:
A) BAŞVURU KOŞULLARI
1- YÖK tarafından üniversitemize tahsis edilen 200 kişilik kontenjanın %20’si (40 Kişi), Milli Eğitim Bakanlığı’nın ihtiyaç duyduğu alanlar olan; “Rehber Öğretmen, Okul Öncesi Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği, Müzik Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği”ne kaynak gösterilen alan mezunlarından,
2- Kontenjanın % 80’i (160 Kişi) ise yukarıda belirtilen alanlarla birlikte Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının 80 sayılı kararında yer alan tüm alanlarda öğretmenliğe kaynak olarak gösterilen program mezunlarından alınacaktır. (http://ttkb.meb.gov.tr/dosyalar/80sayili/80_cizelge.pdf)
3- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 27.08.2010 tarih ve 31175 sayılı yazısı gereği Üniversitemize tahsis edilen kontenjanın %60’ı (120 kişi) KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ mezunlarına, %40’ı (80 kişi) ise diğer üniversitelerin öğrencilerine ayrılacaktır. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ mezunlarının kontenjanı dolduramaması durumunda, kalan kontenjan diğer üniversitelerden mezunlara verilecektir.
B) ÖN KAYITPedagojik Formasyon Sertifika Programına ön kayıtlar, 03-07 Ekim  2011 tarihleri arasında Üniversitemiz Merkez Bahçeli evler yerleşkesinde yapılacaktır. Posta yolu ile başvurular kabul edilmeyecektir.
Ön Kayıtta İstenilen Belgeler:
1) Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi fotokopisi.
2) Not Durum Belgesi (transkript) fotokopisi3) 50 TL’nin yatırıldığına dair Banka Dekontu (Alınan ön kayıt ücreti hiçbir durumda iade edilmeyecektir.) Banka Hesap Numarası: Ziraat Bankası Kahramanmaraş Şubesi  Şube Kodu: 198 – Hesap No: 39066282-5001
 C) BAŞVURULARIN SEÇİMİNDE İZLENECEK YÖNTEM
1. Tüm başvurular bölümlere göre sınıflandırılacak,
2. Bölümler bazında sınıflandırmaların yüzdesi hesaplanacak,
3. Söz konusu yüzdelik dilim, üniversitemize verilen 200 kişilik kontenjan için kullanılacaktır. Böylelikle her bölümden kaç kişi alınacağı belirlenmiş olacak,
4. Bölümler bazında yapılan sınıflandırılma sonucunda her bölüm kendi içinde diploma not ortalamasına göre sıralanacak,
5. Belirlenen kontenjanın üçte biri kadar yedek liste belirlenecektir.
6. Ön kayıt sonucunda kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan asıl ve yedek adayların listesi 10 Ekim 2011 tarihinde internet üzerinden duyurulacaktır. Adaylar kesin kayıtlarını 12-14 Ekim 2011 tarihleri arasında aşağıda istenen evraklarla birlikte şahsen yaptıracaklardır. Anılan tarihlerde kesin kayıtlarını yaptırmayan adaylar kayıt hakkını kaybederler. Boş kalan kontenjanlar için ilan edilen yedek aday listesinden sırayla kesin kayıt yapılacaktır.
D) PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI ÜCRETİ
Pedagojik Formasyon Sertifika Programının ücreti ise II. Öğretim ücretinin iki katı olan (2010 yılında pedagojik formasyon eğitim ücreti, 2050 TL iken, bu yılki program ücreti daha sonra web sitemiz üzerinden açıklanacaktır. Ücret, iki taksit halinde tahsil edilecektir. Birinci taksit kesin kayıt esnasında, ikinci taksit ise ileriki bir tarihte duyurulacaktır.  Ön Kayıt ve Kesin Kayıtta yapılan ödemeler iade edilmeyecektir.
2) Banka Hesap Numarası: Ziraat Bankası Kahramanmaraş Şubesi  Şube Kodu: 198 – Hesap No: 39066282-5001
E) KESİN KAYITTA İSTENİLEN BELGELER
1. Diploma veya Geçici Mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı kopyası
2. Nüfus Cüzdan Fotokopisi
3. Mezun olduğu üniversiteden onaylı not döküm belgesi (transkript) Adaylar lisans not ortalamalarını ön kayıt formuna 4’lük sistem üzerinden girmelidir. Adayın resmi belgesinde (diploma, transkript, mezuniyet belgesi vb.) 4’lük sisteme göre not ortalamasının bulunmaması durumunda, aday mezun olduğu kurumdan not ortalamasının 4’lük sistemde karşılığını gösteren bir belge alıp bu resmi belgeye istinaden başvuru formuna 4’lük sisteme çevrilmiş notunu girebilir. Adayın böyle bir belgeye ulaşamaması durumunda, KSÜ ya da diğer üniversitelerden mezun olan adayların not ortalamasını YÖK not dönüşüm cetvelini kullanarak 4’lük sisteme çevirmesi ve sonucu ön kayıt formuna girmesi gerekmektedir. Eksik veya yanlış beyanlardan aday sorumludur. Bu durumdaki adayların başvuruları kesinlikle geçersiz sayılır ve ön kayıt ücreti iade edilmez.
4. Öğrenim ücretinin I. taksitinin (1000 TL) ödendiğine dair banka dekontu.
F) ÖNEMLİ TARİHLER
• Ön Kayıt Tarihleri: 03-07 Ekim  2011
• Kesin kayıt hakkı kazanan asıl ve yedek aday listesinin ilanı: 10 Ekim 2011
• Kesin Kayıt Tarihleri: 12-14 Ekim 2011
• Güz Yarıyılı Ders Başlangıç Tarihi: 17 Ekim 2011
• Güz Yarıyılı Ders Bitiş Tarihi: 23 Ocak 2012
• Bahar Yarıyılı Ders Başlangıç Tarihi: 06 Şubat 2012
• Bahar Yarıyılı Ders Bitiş Tarihi: 12 Mayıs 2012
G) DERSLER
Pedagojik Formasyon Sertifika Programı dersleri 17 Ekim 2011 tarihinde başlayacaktır. Dersler güz dönemi için hafta içi saat 17:00’den sonra Merkez Bahçelievler Yerleşkesinde yapılacaktır. Hafta içi ve hafta sonu ders açıp açmama yetkisi Rektörlüğe aittir. Pedagojik Formasyon Sertifika Programında 14’er haftalık, 2 dönem halinde ders verilecektir. Güz yarıyılında 5 ders, Bahar yarıyılında 5 ders olmak üzere toplam 10 ders görülecektir. Bahar yarıyılında “Öğretmenlik Uygulaması” dersi kapsamında liselerde haftada 6 saat olmak üzere staj yaptırılacaktır. Öğretmenlik uygulaması (staj), Kahramanmaraş ilinde bulunan ortaöğretim okullarında yapılacaktır.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü