• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Yivli Av Tüfeği Bulundurma Ruhsatı Nasıl Alınır?

Yivli av tüfeği bulundurma ruhsatı almak için gereken belge ve şartlar, mesken ve iş yerinde silah bulundurmak için gerekli belge ve şartlarla hemen hemen aynıdır. müracaat işlemi ikamet edilen yerin ilçe emniyet müdürlüğüne yapılmaktadır. eğer ikamet edilen yer jandarma bölgesi ise bağlı bulunulan ilçe jandarma komutanlığına müracaat edilir. gereken diğer belge ve koşullar şöyledir;

  1. Yarım kapaklı dosya ve silah ruhsatı istek formu. (Emniyet Müdürlüğü kafeteryasında satılmaktadır.) Silah ruhsatı istek formuna; ruhsat yenilemesi yapılacak veya başkasından devir almak suretiyle ruhsata bağlatılmak istenen silaha ait ruhsat bilgileri yazılmalı, MKE kurumundan yeni bir silah satın alınacaksa yine aynı formda belirtilmelidir.
  2. Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir. 
  3. Silah Ruhsatı için alınan doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Geçerlilik süresi alındığı tarihden itibaren 6 aydır.
  4. 5 Adet renkli fotoğraf ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır.)
  5. Müracaat esnasında Müdürlüğümüzce parmak izi alınmaktadır. (Ellerinde, parmak izi kayıt formu mevcut olanlar müracaata gelirken getirirlerse yeniden parmak izi almaya gerek kalmaz.)
  6. Silah ruhsat Müracaatlarında, Taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için şubeye getirilecektir. MKE kurumundan yeni silah alınması halinde ise 60 gün içinde fatura ile birliktegetirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
  7.  Silah başka birinden devir alınacak ise; Karşılıklı devir dilekçeleri ve Ruhsat Fotokopisi getirilecek.
  1. Silah Bulundurma ruhsatı harç bedeli yatırılıp makbuz getirilecek. (Harç ücreti Emniyet Müdürlüğümüz binası içerisindeki maliye veznesine, saat 15:45 e kadar yatırılabilir.)—Bu bilgiler Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesinden alınmıştır.
Son Yorum
  1. dinçer
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü