• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Meskende Silah Bulundurma Koşulları Nelerdir?

Bilindiği üzere silah bulundurma ve taşımanın çeşitleri ve farklı koşulları vardır. örneğin meskende ve işyerinde silah bulundurmanın şartları birbirinden farklıdır. peki meskende silah bulundurmak için yapılacak işlemler nelerdir ve nereye müracaat edilmelidir, ne gibi şartlar gerekmektedir? bu soruların cevabını bu yazımızda bulacaksınız;

Meskende silah bulundurmak için öncelikle ikamet edilen yerin ilçe emniyet müdürlüğü’ne, eğer ikamet edilen yer jandarma bölgesi ise ilçe jandarma komutanlığına müracaat edilir. meskende silah bulundurmak için gerekli olan belgeler ise şöyledir;

  1. Yarım kapaklı dosya ve silah ruhsatı istek formu. (Emniyet Müdürlüğü kafeteryasında satılmaktadır.) Silah ruhsatı istek formuna; ruhsat yenilemesi yapılacak veya başkasından devir almak suretiyle ruhsata bağlatılmak istenen silaha ait ruhsat bilgileri yazılmalı, MKE kurumundan yeni bir silah satın alınacaksa yine aynı formda belirtilmelidir.

2.  Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.

  1. Silah Ruhsatı için alınan doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Geçerlilik süresi alındığı tarihten itibaren 6 aydır.
  2. 5 Adet Renkli fotoğraf ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır.)
  3. Bulundurma harç bedeli yatırılıp makbuz getirilecek. (Harç ücreti Emniyet Müdürlüğümüz binası içerisindeki maliye veznesine, saat 15:45 e kadar yatırılabilir.)
  4. Müracaat esnasında Müdürlüğümüzce parmak izi alınmaktadır. ( parmak izi kayıt formu mevcut olanlar müracaata gelirken getirirlerse yeniden parmak izi almaya gerek kalmaz.)
  5. Devir müracaatlarında, hem devir eden hem de devir alan kimseler, talepleri ile ilgili dilekçe yazacaklardır.
  6. Silah ruhsat Müracaatlarında, Taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için şubeye getirilecektir. MKE kurumundan yeni silah alınması halinde ise 60 gün içinde fatura ile birlikte getirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
  7. Devir işlemlerinde, devir eden şahsın silah ruhsatları iptal edilerek emanete alınmış ise emanete alındığına dair teslim tutanağı getirilecek)

RUHSATI  YENİLENECEK VEYA DEVİR ALINACAK SİLAH, TAŞIMA RUHSATLI  BİR SİLAH İSE

 10-     Silah taşıma ruhsatı almaya esas teşkil eden görev nedeniyle taşıma ruhsatı almış olanlar (Müfettiş, Genel Müdür, Büyükelçi vb.) bağlı bulundukları kurumdan görevden ayrıldıkları ya da emekli olduklarını gösterir belge getirmelidir.

11-      Şahıs ise; Daha önceki ruhsatı taşıma olup da bulundurma olarak yeniletmek isteyen, iş veya meslek sahipleri, ( müteahhitler, sürü sahipleri, kuyumcular vb.) silah taşıma ruhsatı almaya esas olmuş iş faaliyetleri ile ilgili Vergi Dairesi yazısı. (Faal veya terk mükellef olup olmadıklarına dair)

12-      Şirket İse; şirket ortakları, silah taşıma ruhsatı almaya esas olmuş iş faaliyetleri ile ilgili Vergi Dairesi yazısı (Faal veya terk mükellef olup olmadıklarına dair) ile şirketteki görevinin devam edip etmediğine dair ticaret sicil gazetesi getirmelidir. —– Bu bilgiler Ankara Emniyet Müdürlüğü’nin internet sitesinden alınmıştır.

Son Yorum
  1. skobi
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü