• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Böbrek Taşı Neden Oluşur? Böbrek Taşından Korunmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Görevi kanı süzmek,vücuda fayadalı maddeleri tekrar vücuda kazandırmak, zararlı maddelerin de idrar yoluyla dışarı atılmasını sağlamak olan böbreklerimiz bir anlamda vücudumuz için filtre görevi görmektedir. böbrek taşı ise daha çok 20-40 yaş arası insanlarda ve daha çok erkeklerde görülen bir rahatsızlıktır. birçok insanın muzdarip olduğu böbrek taşlarının oluşma sebepleri arasında; uzun dönem hareketsiz kalma, idrar yolu enfeksiyonları, böbrekte yapısal bozukluklar, beslenme alışkanlıklarından ileri gelen durumlar, gıdalarda temizliğe dikkat edilmemesi, sıcak iklim, yetersiz derece sıvı tüketimi, kullanılan bazı anti-viral ilaçlar, yüksek miktarda D vitamini ve kalsiyum alımı, genetik sebepler, metabolik hastalıklar, aşırı kilo durumu vardır. peki böbrek taşının oluşmasını engellemek için hangi önlemler alınmalıdır? öncelikle tüm canlılar için hayat kaynağı olan suyun önemini kavramak ve günde en az 2 litre su tüketmek gerekiyor. çay, kahve ve kola içmek yerine su içilmelidir.

az önce de belirttiğimiz gibi erkeklerde daha fazla karşılaşılan bu rahatsızlık idrardaki kalsiyum(Ca), oksalat veya ürik asit gibi maddelerin idrardaki yüksek miktarda bulunması sonucu meydana gelir. Bu maddeler kristaller halinde büyüyerek böbrek taşlarını oluşturur. Bu taşlar hareket ederek idrar yoluyla atılabilir fakat idrar kanalının herhangi bir yerinde takılarak idrar akışına engel de oluşturabilir. İdrar akışına engel olan taşlar genellikle şiddetli böbrek ağrılarına da neden olur.

Son Yorum
  1. TUFAN
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü