• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

İkinci El Araba Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

ikinci el araba almak istiyorsunuz ve bu konuda bazı tereddütler mi yaşıyorsunuz? araba almak kolay bir iş değil. bu konuda daha sonra pişman olmamak için son derece bilinçli olmak ve arabalardan az çok anlamak gerekiyor. hele ki almayı düşündüğünüz araba ikinci el ise bir kat daha fazla dikkatli davranmak gerekiyor. peki ikinci el araba alırken hangi hususlara dikkat etmeliyiz?

1)  2. el araba alırken mutlaka aracın yağ çubuğu ve yağ haznesi kapağı kontrol edilmeli. Kahverengi tortu var ise bu, iyiye işaret değildir. bu nedenle aracın yetkili bir servise gösterilmesi gerekiyor.

2) Araçta vurma, çarpılma, paslanma vb. hasarlar olup olmadığı, aracın radyatörünün ve motor hortumlarının su kaçırıp kaçırmadığı incelenmeli, gerekirse bir servise gösterilmeden araç satın alınmamalı.

3)  Aracın çalıntı olup olmadığını anlamak için motor ve şasi numaralarının, ruhsattaki motor ve şasi numaraları ile karşılaştırması yapılmalı.

4) Otomobilin yaptığı kilometre, otomobilin yıpranmasıyla doğru orantılı olan en belirgin husustur. Kilometre göstergesinde oynama yapılıp yapılmadığı uzmanına gösterilerek öğrenilmeli.

5) Lastiklerinin durumuna bakılmalı, aşınmanın düzensiz olup olmadığı kontrol edilmeli. Asimetrik bir aşınma, takımlarda bir ayarsızlık olduğunu gösterir. Ayrıca lastik dişleri ve yanaklarına bakılmalıdır.

6) Akünün kontrol edilmesi unutulmamalı. Akü başları okside olup yağlanmış ise bu, akünün ömrünün azaldığı anlamına gelir.

7) Aracın servis ve bakım kayıtlarının olup olmadığı sorulmalı.

8) Araçlarda rüzgârlık, üst bagaj ve otomatik transmisyon gibi aksesuar ve parçalar daha fazla yakıt tüketimine neden olacağından, araç seçerken bunlara bakılmalı. Gerçekten ihtiyaç varsa, bu aksesuarlar takılmalı.

9) Araçta standart olarak bulunması gereken emniyet kemeri, klima ve hava yastığı gibi elemanlardan başka hangi ekstra güvenlik ekipmanlarının bulunduğunun öğrenilmesi, sağlık ve güvenlik açısından önemli.

10) Satın alınacak aracın fiyatı iyi incelenmeli. Peşin alımlarda indirimlerin olup olmadığı, araçta opsiyonel aksesuarların aracın fiyatını ne şekilde etkilediği, ayrıca servis, bakım, kasko, Motorlu Taşıtlar Vergisi gibi aracın kullanım maliyetleri göz önünde bulundurulmalı.

11) Satın alınacak araçlarda az yakıt tüketen ve karbondioksit emisyonu düşük araçlar tercih edilmeli. Benzinli araçlarda yakıt sistemi enjeksiyonlu olmalı. Enjeksiyonu, çok noktalı tercih edilmeli.

12) Ülke genelinde satış sonrası servis ağı yaygın olan ve yeterli yedek parça stoku bulunan araçlar tercih edilmeli.

 

Son Yorum
  1. yavuzhırsız
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü