• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Kalıcı Dövme Silinir mi? Kalıcı Dövme Nasıl Çıkarılır?

Büyük bir hevesle yaptırılan kalıcı dövme bir süre sonra çeşitli nedenlerle istenmeyen bir durum haline gelebiliyor. Hint kınasıyla yapılan dövmeler yaklaşık 1-2 haftada kendiliğinden çıkıyor. kalıcı dövmeden kurtulmak ise o kadar kolay değil ancak her şeyin bir çaresi vardır. kalıcı dövmeyi silmenin çeşitli yöntemleri var. bunlar lazer, zımparalama ve o bölgeyi kesip atma! büyük bir fedakarlıkla, dövme aletinin iğnesinin verdiği acıya katlanılarak yaptırılan dövmeyi sildirmek için en fazla kullanılan yöntem lazer yöntemi. lazerle yapılan işlemde dövme boyası derinizin ne kadar altındaysa, silinmesi o kadar zor oluyor. bunun dışında dövmenin bulunduğu bölge önemli. yüz ve boyun bölgesinde bulunan dövmelerin silinmesi daha kolay. zira bu bölgelerde daha rahat çalışılıyor ve iyileşme daha çabuk oluyor.

Kesip atma işlemi ufak bir dövmeniz varsa o bölgenin derisi kesilip alınıyor ve vücudunuzun başka bir yerinden deri alınıp o bölgeye yama yapılıyor. Diğer bir yöntem olan Zımparalama da ise dövme yüz, omuz gibi bölgelerde ve yüzeyselse uygulanabiliyor. Zımparalama ile dövme sildirme işlemi 1 ile 3 seferlik seanslarda tamamen yok olabiliyor. Ancak işlem sırasında kanamalar olur ve seanslar süresinde pansuman yapılması, güneşe çıkılmaması ve mikrop kapmamasına özen gösterilmesi gerekiyor.

dövme yaptırmak kadar dövmeyi sildirmek de acısız olmuyor. tüm bu durumlara maruz kalmamak adına dövme yaptırmak isteyenlerin çok iyi düşünüp ona göre karar vermesi çok önemli bir husus.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü