• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

E-Devlet Şifresi Nedir, Nasıl Alınır? E-devlet Hizmetleri Nelerdir?

TC kimlik numarası sorgulamadan hizmet dökümüne, borç sorgulamadan sınav sonuçlarına kadar artık her bilgiyi e-devlet sistemiyle internet üzerinden öğrenmek mümkün. bunun için bir e-devlet şifrenizin olması yeterli. peki e-devlet şifresi nedir, nasıl alınır? e-Devlet şifrenizi postanelerden, T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizle kolayca edinebilirsiniz. Bu uygulamanın amacı, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçmek. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 1 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 10 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödemenize gerek kalmıyor.

şifrenizi aldıktan sonra www.turkiye.gov.tr adresinden merak ettiğiniz konuyla ilgili bilgilere kolayca ulaşabiliyorsunuz.

E-devlet sisteminde Adalet Bakanlığı, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı, meteoroloji, dışişleri bakanlığı, emniyet genel müdürlüğü, gelir idaresi, içişleri bakanlığı, işkur, kosgeb, maliye bakanlığı, milli savunma bakanlığı, milli eğitim bakanlığı, nüfus işleri, ptt, sağlık bakanlığı, sosyal güvenlik, ulaştırma bakanlığı gibi bir çok kurumla ilgili hizmetler hakkında, edindiğiniz şifre aracılığıyla bilgi almak mümkün.

Son Yorum
  1. Anonim
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü