• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Taşların Faydaları; Hangi Taş Neye İyi Geliyor

Taş deyip geçmeyin! Taşlar doğanın insanlara bir mucizesi aslında. Zira taşlar, insanların fiziksel ve ruhsal sağlığı açısından bize önemli nimetler sunuyor. işte o taşlar ve mucizeleri;

Akik: sağlıklı ve uzun bir ömrün simgesi olan, bereket taşı akik kan dolaşımını kolaylaştırıyor. ruhsal açıdan ise; turuncu akik olayların iyi yönlerini görmenize yardım eder. Sebepsiz sıkıntıyı alır. Sarı akikle yaşamdan zevk alırsınız. Ateş akiği dayanıklı olmanıza yardımcı olur. Özgüveni arttırır.

Agat: stresten uzak tutar ve tansiyon dengeleyici özelliğe sahiptir. zihni güçlendirir ve vücuda direnç sağlar. ayrıca dikkatinizi arttırır

Akuamarin: akuamarin, aile saadetini güçlendiren taş olarak bilinir. Aynı zamanda denizcilerin uğur ve nazar taşı olan akuamarin sizi stresten uzak tutar, hafızayı güçlendirir.

Ametist:  pozitif enerji kaynağı ametist stresten korur; migrene, göz ağrısına ve akciğer rahatsızlıklarına iyi gelir. iştah açıcı özelliği vardır.

Amazonit: amazonitin verdiği enerji o kadar güçlüdür ki çok ağır hastalara dahi şifa veren özelliği vardır.

Amber (Kehribar): sıcaklık yayan özelliği nedeniyle enfeksiyonu önleyerek soğuk algınlığına karşı koruyan amber taşı daha çok boyun çevresine takılır. Guatr, astım, bronşit ve allerjiye karşı iyidir.  Sindirim sistemi, iç salgı bezlerini dengeler ve karaciğeri temizleyerek güçlendirir.

Firuze (Turkuaz): şans getiren turkuazın panzehir özelliği vardır. insanı sakinleştirerek kaygıyı azaltır. kalp hastalıklarına da iyi gelir.

Hematit (Demir): Kan dolaşımı düzeninin sağlıklı olmasına yardımcıdır. Bu özelliğinden dolayı romatizmaya iyi gelir.  Enerji kaynağıdır, solunum yolları üzerinde olumlu etkileri vardır

İnci: İnci size güç, huzur ve çalışma azmi verir. Duygusal korunma amacıyla da kullanılır.

Jasper: Sindirim sistemine iyi gelir. Karaciğer ve safra kesesini, dalak ve mesaneyi kuvvetlendirir. Fiziksel direnci artırır.

Kaplan Gözü: konsantrasyonu arttırır. zihni güçlendirir, baş ağrısına iyi gelir.Negatif enerjiden korur.

Kuvars kristali: Vücuttaki fazla elektriği alır, eksikliği tamamlar. Tansiyonu düzenler, meditasyonda kullanılır. Cep telefonu taşıyan kimselerin yanında mutlaka kristal bulundurması gerekir. Çünkü kristal radyasyonu toplar. Kristaller almış olduğu radyasyonu 15 günde bir yıkamak suretiyle atarlar.

Lal: Tehlikeyi haber veren taş olarak geçer. Bilinmeyene gözlerinizi açar ve gayipten bilgi almayı destekler. kan dolaşımını canlandırır.

Malahit (Bakır Taşı): Fiziksel ağrıları azaltıcı ve radyasyondan koruyucudur. Uyumayı kolaylaştırır. Zihni ve vücudu canlandırır. Sol elde oynanırsa vücuttaki statik elektriğin fazlasını alır.
Opal: Eklem iltihabına iyi gelir. İnsancıl duyguları güçlendirir. Ruh temizliğini korur, umudu güçlendirir. Yüksek başarı taşıdır.
Prit: İrade gücünü artırır. Diğer insanlarla armoni halinde çalışmayı gerçekleştirir. Enerji oluşturur.
Rodonit: Vücudun sağlıklı gelişmesine yardım eder. Kan dolaşımın dengeler. Psikolojik olumsuzluklardan kurtarıcı ve cesaret artırıcıdır.
Topaz: Duygusal yükleri ve kötümser düşünceleri ortadan kaldırır. Endişe ve depresyonun üstesinden gelmede yardımcı olur. Tüm bedeni güçlendirir, destekler, zihinsel ve fiziksel sindirime yardım eder.
Safir: Gök yakut diye bilinen safir, Mavi, pembe, turuncu, sarı, yeşil, mor ve siyah renklerde ya da şeffaf olabilir. Tarih boyunca kralların ve hükümdarların kötülük, ihanet ve büyülerden korunmak için taktıkları kutsal bir taştır. Aynı zamanda çeşitli hastalıklara iyi geldiği söylenmektedir. Şeffaf safir size güveni, sevgiyi ve ışığı yoğun olarak hissettirir. Mavi safir, duygusal travmaların yarattığı duygu yüklerinden kurtararak özgürlük hissi verir.
Yakut: Mutsuzluk, kıymetsizlik, kavga, düşman, saldırı, vakitsiz ölümler ve akıl hastalıklarına karşı koruyucu özelliği olduğuna inanılır. Yakut, Hindistan’da taşların efendisi olarak anılır. Saflaşmaya ve değişime götüren yaşamsal ve sıcak yaratıcı enerji verir.
Zümrüt: Yeşil renginden dolayı bereket, doğurganlık ve yağmur simgesi olarak bilinir. Düş gücünü geliştirdiğine, belleği güçlendirdiğine inanılır. Kadında ve erkekte üretkenliği artırır.
Göz ağrıları, iltihap ve kırıklığı giderir

Son Yorum
  1. denizkızı
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü