• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Kaplıca Tedavisi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

ülkemizde yaygın olarak bulunan kaplıcaların sağlığa pek çok faydasının olduğu bilinen bir gerçek. özel bir tedavi yöntemi olarak kullanılan kaplıca suları hastalığın türüne göre ayrı ayrı seçilerek uygulanıyor. bu nedenle doğru bir sonuç alabilmek adına kaplıca suyu, tedavi süresi gibi hususlar hastalığın türüne göre doktor rehberliğinde yapılmalıdır. peki kaplıca tedavisi hangi hastalıklarda uygulanır? solunum sistemi hastalıklarından cilt hastalıklarına, kalp hastalıklarından kadın hastalıklarına kadar pek çok derde deva olan kaplıcalar insan sağlığı açısından bulunmaz bir nimet. işte kaplıca tedavisi ve hastalıklar;

solunum sistemi hastalıkları; Astma bronşiyal, Aronik bronşit, Alerjik üst solunum yolu hastalıkları, Pnömokonyoz’dır. Bu tür hastalıklarda daha çok klimaterapi uygulanmaktadır.

cilt hastalıkları; Egzama, Akne, Psöriasis, Nörodermit, Kronik rezidüel ürtiker’dir.

kas-iskelet sistemi hastalıkları; Dejeneratif eklem hastalıkları(Kireçlenmeler), Yumuşak doku romatizmaları, Bazı inflamatuar romatizmal hastalıklar (örneğin Ankilozan Spondilit, Romatoid Artrit), Ortopedik girişimler sonrası, Travmalar sonrası’dır. Bu tür hastalıklarda daha çok banyo kürleri uygulanmaktadır.

kalp hastalıkları; Kompanse kalp yetmezliği, Fonksiyonel dolaşım bozukluğu, Esansiyel hipertansiyon, Varisler, Periferik arter hastalıkları, Esansiyel hipontansiyon (özellikle ortostatik)’dır. Bu tür hastalıklarda daha çok banyo ve iklim kürleri uygulanmaktadır.

mide-bağırsak- metabolizma hastalıkları; Mide hastalıkları, Şeker hastalığı, Obesite, Gut, Karaciğer-Safra kesesi fonksiyonel yetmezlikleri’dir. Bu tür hastalıklarda içme kürleri ve şifalı çamur ağırlıklı olarak uygulanmaktadır.

Böbrek ve idrar yolları hastalıkları;  Kronik piyelonefrit, Kronik sistit, Kronik prostatit, Böbrek taşları, Fonsiyonel yetmezlik’dir . Bu tür hastalıklarda içme kürü, şifalı çamur ve banyo kürü ağırlıklı olarak uygulanmaktadır.

Kadın hastalıkları; Genital organların müzmin hastalıkları,Vejetatif over yetmezliği, Fonksiyonel sterilite (kısırlık), Ameliyatlar sonrası adhezyon profilaksisi, Dismenore(ağrılı ve zor adet görme), Fluor (genital akıntı). . Bu tür hastalıklarda daha çok banyo kürü uygulanmaktadır.

Nörolojik hastalıklar;  Merkezi ve periferik kronik inflamatuar hastalıklar, Omurga hastalıkları, Travmatik lezyonlar, Spastik paraliziler, Nöro ve myopatiler, Vasküler nörolojik hastalıklar, inme rehabilitasyonu, Nöro-vejetatif distoni’dir.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü