• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Dünya’nın Çeşitli Ülkelerinde Evlilik Gelenekleri

Evlilik gelenekleri her ülkenin kültürüne özgü farklılıklar gösteriyor. Kendi kültürümüzdeki evlilik geleneklerinin dışında dünyanın çeşitli ülkelerinde -bizim bakış açımıza göre- oldukça enteresan evlilik gelenekleri var.

Afrika; damat geline para ve fıstık verir. gelin bu fıstığı damat ve akrabalarla paylaşır. akrabalara verilen fıstık, düğün daveti anlamına gelir.

Çin; Evlilik öncesinde astrolojiden yardım alınıyor. önce damadın ailesi bir astroloğa başvurarak evlenecek çift ile ilgili yorumları dinliyorlar. damat tarafının vereceği hediyeler arasında çay önemli bir yer tutuyor. Çin’de ay takviminin 7. ayının son 15 gününde evlenmek uğursuz sayılıyor. Çünkü bu dönemde cehennemin kapısının açılarak kötü ruhların serbest kaldığına inanılıyor. Gelin kırmızı ayakkabı giyer ve kırmızı duvak takar.

Hindistan; gelin “sari” denilen özel bir gelinlik giyer.

İsrail; düğünde içi cam parçalarıyla dolu bir bezin üstüne basılır. bunun nedeni Kudüs’teki kutsal tapınağın yok oluşunu sembolize etmesidir. ayrıca düğün töreninde cam kırılır. bunun nedeni de bu durumun yaşamdaki mutululuk ve üzüntüyü temsil etmesidir.

İskoçya; İskoçya’da düğünden bir gece önce aile büyükleri tarafından gelinin ayakları yıkanır. bunun nedeni, gelin ve damadın mutluluk yolunda yürümesini sembolize etmesidir. düğünde de gelin, iki ayakkabısına bozuk para koyar.

Pakistan; evlilik öncesi damat, kızın ailesi tarafından hakaret ve küfre maruz kalır. burada amaç damadın sabrını ölçmektir.

ilginç adetler değil mi?

Son Yorum
  1. Missisipi
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü