• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Türkiye’de Satışı Yapılan Sahte Ürünler

Türkiye’de sahte ürünlerin satışı her geçen gün daha da artış gösteriyor ve bu sahte ürünler, tüketicinin sağlığını ciddi derecede tehdit ediyor. Sahte ürünlerin üretiminde başrolü Çin oynuyor. Kaçak yollardan ülkemize giren ürünlerin içinde böcek larvalarından çimentoya kadar pek çok zararlı madde var. Peki en çok hangi ürünlerin sahtesi var ve bunlardan kaçınmak için alınması gereken önlemler nelerdir?

Sahtesi satılan ürünlerin başında sigara geliyor. Bunun dışında pek çok kişinin ölümüne neden olan ve içinde metil alkol olan sahte içkiler, kanserojen madde içeren kozmetik ürünleri, ilaçlar, zeytin, peynir, zeytinyağı, sucuk-sosis, oyuncaklar ve bal var.

bu gıdaları alırken dikkat edilmesi gereken hususlar ise şöyle; Ambalajı iyice inceleyerek alın ve son kullanma tarihine dikkat edin. süt ürünleri alırken, bunların açıkta satılmayanlarını tercih edin.
Kırmızı etin canlı ve parlak kırmızı, tavuğun ise parlak ve gri beyaz renkte olmasına dikkat edin.
Konserve gıdaları alırken kutuda bir tümsek olup olmadığına dikkat edin. Zira kutudaki tümsek o gıdayı almamanızı gerektirir. Bal alırken de balın petekli değil süzme bal olmasına özen gösterin.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü