• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Öğretmen Atamalarında 2009-2010’dan İtibaren Alınan Formasyon Belgeleri Geçersiz Sayılacak

6 Temmuz 2011 tarihinde yapılacak olan öğretmen atamaları için yayımlanan kılavuzda yer alan bir ibare, formasyon alarak eğitimlerini tamamlayan ve öğretmenlik yapmaya hak kazanan bazı adayları şok etti.

Buna göre Atatürk, Uludağ ve İstanbul Üniversiteleri’nin Fen-Edebiyat Fakülteleri’nde 2009-2010 eğitim-öğretim yılından itibaren okuyan ve öğrenim süreleri içinde pedagojik formasyon almış olanların bu belgeleri, Danıştay’ın verdiği iptal kararı gerekçesiyle geçersiz sayılacağı belirtilmektedir. Bu durumun pek çok öğretmen adayını son derece mağduriyete uğratacağı aşikardır.

ayrıca bu kararın, diğer üniversitelerin fen-edebiyat fakültelerinde okuyarak, öğrenim süreleri içinde formasyon alanları da kapsayıp kapsamayacağı da merak konusu olmuştur.

İşte kılavuzda belirtilen karar;

Danıştay 8. Dairesinin 20/10/2010 tarihli ve 2010/2741 Esas No’lu Yürütmeyi Durdurma Kararı gereğince Atatürk, İstanbul Uludağ üniversitelerinin fen-edebiyat fakültelerinde 2009-2010 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenimleri süresi içinde verilen pedagojik formasyon dersleri ve belgeleri geçersizdir.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü