• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Hem 6 Temmuz Atamasına Hem de 2011/1 KPSS Tercih İşlemlerine Başvuru Yapma Durumu

Şu günlerde cevabı en çok merak edilen sorular; bir kişi hem 6 temmuzda yapılacak olan öğretmen atamasına hem de 2011/1 KPSS tercihlerine başvuruda bulunabilir mi? İkisine de atanması durumunda ne olur?

6 Temmuz’da yapılacak olan öğretmen atamalarına başvurular 4 Temmuz’a kadar devam edecek. Diğer yandan 2011/1 KPSS tercihleri de 1 Temmuz’da sona erecek. İki alanda da puan türüne sahip olan bir aday, bu iki alanda da tercih yapması ve iki tercihine de yerleşmesi durumunda nasıl bir işlem uygulanır?

2010 KPSS3 ile memurluk kadrosuna başvuranlar tercihlerinden birine yerleşmeleri durumunda, kurumlar bu kişilerden atama işlemlerinin yapılabilmesi için belge ister. Bu belgeleri kuruma hiç vermeyenler için 657 sayılı Kanunun 62 ve 63. maddelerinde yazan “memur olarak atanan bir kişi gitmezse 1 yıl devlet memurluğu yapamaz” hükmü geçerli olmaz. Çünkü 62 ve 63. maddelerde yazan 1 yıl boyunca yeniden Devlet memuru olamayacağına dair bu hüküm sadece atama işlemi yapılıp da göreve gitmeyenler içindir. ÖSYM’nin yaptığı ise atama işlemi değil yerleştirme işlemidir. Atama işlemini ilgili kurum yapar. Bu nedenle atama sürecini, evrak vermeyerek, hiç başlatmayacak olanlar hakkında uygulanacak tek hüküm, bu kişilerin 2011 Kasım ve 2012 Mayıs ayında yapılacak yerleştirme işlemlerine katılamamasıdır.

Öğretmenlik atamalarında ise durum farklıdır. MEB başvuru sırasında bazı evrakları almakta ve yerleştirme ile atama işlemlerini aynı yapmaktadır. MEB’in uygulaması şu şekildedir: Eğer kişi öğretmenliğe yerleşir de gitmez ise, bu kişi 1 yıl boyunca bir daha öğretmenlik atamalarına başvuramamaktadır. Ancak buradaki müeyyide de yine sadece MEB’e özgüdür. Hem öğretmenliğe hem de memurluğa yerleşen bir aday isterse memurluğu tercih edebilir, buna engel bir durum şuan için bulunmamaktadır.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü