• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Klima’yı Tasarruflu Kullanmanın Yöntemleri Nelerdir?

Hemen hemen her iş yerinde ve evde bulunan klimalar özellikle sıcak yaz günlerinde hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor. Sıcaklardan korunmanın ve bulunduğumuz ortamın rahat, serin olması için en önemli unsur olan klimaları bilinçli bir şekilde kullanmak önemli. Özellikle de tasarruf açısından. Peki klimamızı doğru kullanmak ve kullanırken de tasarruf sağlamak için nelere dikkat etmek gerekiyor?

-Klimanızı soğutma modunda çalıştırırken çok düşük sıcaklığa ayarlamayın. Zira bu şekilde daha hızlı serinlik elde edemezsiniz. Rahat edeceğiniz en yüksek sıcaklığı seçin. Bu sıcaklık genellikle Türkiye şartlarında 24-26°C’lerdedir. Düşürdüğünüz her bir derece, klimanın elektrik tüketimini %10 arttıracaktır.

-Klimanızın üfleme hızını gereğinden yüksek tutmayın.
– Nemli günlerde klimanızı nem alma modunda çalıştırın.
-Çok sıcak günlerde perde, jaluzi ve kepenkler ile güneşin ısısını kesmek suretiyle enerji tasarrufu yapabilirsiniz.
– Klimanızın iç ünitesinin hava giriş çıkışının perde, mobilya vb. ile kapanmamasına dikkat edin. Dış ünitenin hava giriş çıkışı da serbest olmalıdır, mümkünse binanın daha gölgeli tarafına takılmalıdır.
-Klimanızı amacı dışında, örneğin kurutma, yiyecek ısıtma/soğutma için, kullanmayınız.
-Filtrelerin temizliğine özen gösterin.  kullanım kılavuzunda belirtilen aralıklarla temizlenmesi ve yetkili servisler tarafından periyodik bakım yapılması klimanızın ömrünü arttıracaktır.
-Klimanızın zamanlayıcısını kullanarak ev boşken klimanın otomatik olarak kapanmasını ve sizin geldiğiniz saatte çalışarak evin serinlemesini sağlar.
-Eksik yalıtımlı eski bir binada iseniz yalıtımı güncel şartlara uyacak şekilde iyileştirin.

Bu yöntemleri kullandığınızda enerji tasarrufu sağlayarak hem bütçenizi hem de doğayı korumuş olursunuz.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü