• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Kanada’ya Göçmen Olarak Gitmek İçin Ne Yapmak Gerekir?

Kanada, göçmen olarak gidilebilecek en ideal ülkelerden biri. Aynı zamanda en çok tercih edilen ülkelerden. Peki Kanada’ya kimler göçmen olarak gidebilir? Nasıl başvuru yapılır? Kanada’ya gitmek için neler yapmak gerekir?

Eğer Kanada’ya gitme gibi bir niyetiniz varsa ve bu sorular kafanızı kurcalıyorsa bu yazımız size yardımcı olacaktır;

Öncelikle Kanada’ya gitmek istiyorsanız 21-49 yaşları arasında olmanız gerekiyor. 2008 yılından önce Kanada’ya gitmek için her üniversite mezunu başvuruda bulunuyordu. Ancak Kanada’da 2008 yılında getirilen sınırlamayla, artık belli meslek grubu mensupları Kanada’ya gidebiliyor. Bu meslek grupları arasında doktor, hemşire,  avukat, finansçı, aşçı, profesör ve mühendisler var.

Kanada’ya göçmen olarak başvuruda bulunmak için diğer bir ön koşul iyi derecede İngilizce veya Fransızca bilmek.

Bu şartları taşıyorsunuz ve Kanada’ya göçmen olarak gitmek için başvuru yapmaya karar verdiniz. Peki nasıl başvurulur, başvurmak için neler yapmak gerekir?

Başvuru formunu doldurup gönderdikten sonra Ankara’da bulunan Büyükelçilik aracılığıyla işlemleriniz devam edecek. Sizden sağlık raporu ve temiz bir adli sicil kaydı isteyecekler. Ancak başvuru için gereken 3 şartı unutmamak gerek. Bunlar; kişinin Kanada’dan iş teklifi almış olması, Kanada’da eğitim almış veya çalışmış olması, yukarıda belirttiğimiz meslek gruplarından birine mensup olmak.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü