• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

meb! 6 temmuz 2011 kadrolu öğretmen atamasına sözleşmeli öğretmenler de başvurabilecek mi?

15 haziran itibari ile beklenen temmuz atamasıyla ilgili açıklama geldi, ancak özellikle 15 bine yakın bir atama beklerken 6575 atama yapılacak olması birçok atanmayı bekleyen öğretmeni şok etti. Bununla birlikte başka bir soru daha akılları kurcalamaya başladı; acaba bu atamaya sözleşmeliler başvurabilecek mi?

Bilindiği üzere 1 haziran 2011 tarihinde yapılan 30 bin kadrolu öğretmen ataması sonucu 2010 ve 2009 puanıyla bekleyen sözleşmeli öğretmenlerin tamamına yakını atandı. Ardından çıkan khk ile diğer sözleşmelilere de kadro imkanı tanındı ve yaklaşık 70 bin sözleşmeli öğretmenden 60 bini kadroya geçmek için başvurdu.

Bu şartlarda yukarıdaki sorunun cevabı aslında çok basit, yasal olarak başvurma şansları olsa bile 2009 ve 2010 puanlı sözleşmeli öğretmen kalmamıştır. Khk ile kadroya geçme talebinde bulunmayan sözleşmelilerin ise yerlerinden memnun olmadıkları ve yeni sınavı bekledikleri açıktır. Zira geçerli puanları olmuş olsa idi zaten 1 haziranda kadroya geçmiş olurlardı. Ayrıca 6 temmuz atamasının olacağı kesin değilken bu atamayı düşünüp de khk ile başvurmamış olma olasılıkları yüzde sıfır!

Sonuç olarak yasal yollardan başvurma şansları olsa bile başvuracak sözleşmeli öğretmen kalmamıştır yine de milli eğitim bakanlığı’nın sözleşmelilere bunca hak tanınmışken yasal olarak da tercih yapabilmelerini engelleyecek düzenlemeyi yapması ve bunu açıklaması tüm atama bekleyen öğretmenleri rahatlatacaktır.

saygılarımızla..

Son Yorumlar
  1. Teoman Gültekin
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74
  2. merve
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü