• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Sağlık! Cep Telefonlarının Zararlarından Korunma Yöntemleri Nelerdir?

Günümüzde artık neredeyse her iki kişiden biri cep telefonu kullanıyor. Hayatımıza getirdiği kolaylıkların yanında sağlığımız için yarattığı tehlikeler cabası. Peki cep telefonlarının sağlığımızı tehdit eden bu tehlikelerinden kendimizi nasıl koruyabiliriz?

Cep telefonuyla konuşurken telefonu asla başınıza direkt olarak tutmayın. Bunun yerine mümkün olduğunca kulaklıkla konuşmaya özen gösterin.

Cep telefonunuzun çekmediği zamanlarda etrafa yaydığı radyasyon seviyesi normalden çok daha fazladır.

Cep telefonunuzu çocuklardan mümkün olduğunca uzak tutun. Hamile kadınların da cep telefonlarını karınlarından uzak tutmaları gerekiyor. Zira çocuklar yetişkinlerden iki kat daha fazla radyasyon emerler. Bu oldukça tehlikeli bir durumdur

Uyurken cep telefonunuzu kendinizden uzak tutun. Cep telefonları her daim radyasyon yaymaya devam ettiği için siz uyurken de radyasyona maruz kalmaya devam ederseniz. Bu yüzden cep telefonunuzu uyurken yastığınızın yanına, komodinin üzerine koymak yerine uzak bir yere koymaya özen gösterin.

Cep telefonunuzu cebinizde taşımayın. Mümkün olduğunca vücudunuzdan uzak tutmaya çalışın. cebinizde taşımak yerine çantanızda taşırsanız telefonun yaydığı radyasyondan kendinizi uzak tutmuş olursunuz.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü