• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Güncel Bilgiler! 2011 Özürlülere İndirimli Vergi Uygulamasında Belge Sayısı Azaltılıyor

Özürlüler için sıfır vergi uygulamasında yeni düzenleme;

200 metre kareyi geçmemek şartıyla bir tek evi olan özürlüler, halen bina vergisinde sıfır oran kapsamında değerlendiriliyor. Özürlüler, emlak vergisinde indirimli oran uygulamasından yararlanabilmek için de  dilekçe, form ve tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile belediyelere başvuruda bulunuyor.

Yeni düzenleme taslağında dilekçe ve form bir araya getirilerek, belge sayısında azaltmaya gidiliyor. Yeni düzenleme ile birlikte, özürlü kimlik kartına sahip olanların, sağlık kurulu raporuna gerek olmadan, sıfır oranlı bina vergisi uygulamasından yararlanmalarına olanak tanınıyor. Yeni Taslağa göre, bu pozisyondaki mükellefler, Özürlülere Ait İndirimli Bina Vergisi Formuna, özürlü kimlik kartı fotokopisini eklemek şartıyla indirimli oran uygulamasından faydalanabilecek.

Özürlü kimlik kartına sahip olmayanlar ise sağlık kurulu raporunun aslını ya da onaylı örneğini halihazırda  olduğu gibi yeni uygulamada da  belediye görevlisine ibraz edecekler. Fakat, şu anki   uygulamadan biraz  farklı olarak, her sene belediyelere sağlık raporu verilmesine gerek olmayacak. Özür durumu şartları sürdükçe, daha önce verilen rapor aynen geçerliliğini koruyacak.

yeni düzenlemelerin vatana millete hayırlı olmasını dileriz…

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü