• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

2011 yılında Avrupa’da 18 kişinin ölümüne yol açan E.cali virüsü nedir? özellikleri ve etkileri

Almanya Hamburg-Eppendorf üniversite hastanesinde görevli araştırmacıların yayımladığı yazılı açıklamada, ilk verilerin Avrupa’da salgına neden olan E.Coli bakterisinin saldırgan ve antibiyotiklere dayanıklı olduğunu gösterdiği dile getiriliyor.

Açıklamaya göre, bakteri ile ilgili elde edilen ilk verilerin onun kökeni hakkında, nasıl geliştiği, nasıl bu kadar çabuk yayıldı ve yaratığı rahatsızlıkların neden bu kadar şiddetli olduğu konusunda bilgi vereceğini ifade ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), E.coli salgınının nedeninin daha önce görülmemiş yepyeni bir bakteri çeşiti olduğunu vurgulamıştı. DSÖ, bakterinin ilk genetik diziliminin, bu türün, iki farklı E. coli bakterisinin değişime uğramış şekli olduğunu ortaya çıkardığını belirtmişti.

Dünya Sağlık Örgütü’nün gıda güvenliği uzmanı Hilde Kruse, yeni türün daha öldürücü ve toksin üretici karakteristik özelliklere sahip olduğunu vurgulamıştı. Bugüne kadar 1500’den fazla kişiye bulaşan bakterinin Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde yayılmaya devam ettiği düşünülüyor.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü